Toen ik uit de bierwinkel van De Molen stapte en mn tas inpakte waarschuwde een man me al: ‘Dit bier kan je beter maar weer terug brengen, zit geen smaak of koolzuur in.’ Ik antwoordde dat dat misschien wel aan de fles gelegen zou kunnen hebben, maar ook andere mensen konden even later bevestigen dat er weinig aan zou zijn. Ook eenmaal op internet bleken de scores niet heel hoopgevend, maar toch. Toch wilde ik de novelty factor een kans geven. Erger dan Kornuit kan het toch niet zijn, immers? Toch?
Naam: Wasabi Saison
Brouwerij: De Molen
Stijl: Saison
Alc Vol.: 6,4%
Afkomst: Bodegraven, Nederland
Waar verkregen: In de bierwinkel van De Molen
Hoe geschonken: Uit fles, 33cl (geen statiegeld)
Waar gedronken: Thuis
Proefnotaties
Uiterlijk:
Roosvicee-achtig troebel bruin, geen schuimkraag (ik vermoed niet dat het aan mn glas lag in dit geval), heel kleine belletjes carbonatie, kleine gistvlokjes op de bodem
Aroma:
Gras, doperwtjes, aardtonen tja.. eigenlijk een beetje schimmelig ofzo. Is dit bier wel goed of hoort dit als gevolg van de wasabi? Laat ik er maar van uit gaan dat het hoort.
Smaak:
Gelukkig, de smaak is minder schimmelig dan de geur. grassig, bitterkruidig, weeiig zoetje op het eind.
Mondgevoel:
Er zit bijna geen koolzuur in dit bier, zodoende dus een vrij plat mondgevoel. Waterige body.
Conclusie:
Het komt niet heel vaak voor dat ik een bier weg gooi omdat ik het niet lekker vind, maar de Wasabi Saison krijgt het voor elkaar. Na 3/4 glas had ik er de kracht niet meer voor en mocht de rest door de goot. Maargoed, ik wilde het per sé proberen, dat krijg je als je nieuwsgierig bent. Wasabi zonder de bijbehorende pit blijkt mijn ding bepaald niet te zijn, misschien zou je het nog met echte wasabi kunnen compenseren. Echter grote kans dat dat de moeite niet waard is; laat het dus maar gewoon staan als je het tegen komt.